Home » Gokkers konden zich wéér niet registeren bij het Cruks
Kansspelautoriteit

Gokkers konden zich wéér niet registeren bij het Cruks

Het jaar 2022 is niet alleen maar gunstig geweest voor het Cruks. Opnieuw kreeg het registratiesysteem te maken met een storing. En dit zorgde ervoor dat registraties niet door werden gevoerd. Maar welke gevolgen heeft dit voor de gokkers gehad? Hebben zij gewoon toegang gekregen tot kansspelen?

Registreren onmogelijk

De problemen met het register werden gemeld op vrijdag 11 november. Dit deed de Ksa op haar eigen website. Het zijn vooral de registraties die niet naar behoren werden doorgevoerd. Wanneer een speler zich wil aansluiten bij het Cruks, dient hij of zij dit te doen met persoonsgegevens – zoals geboortedata en een Burgerservicenummer. Vervolgens controleert de software van het Cruks of deze gegevens kloppen en voert de registratie officieel door. En dit lijkt de aard van het probleem te zijn.

Het systeem was niet in staat om de doorgegeven gegevens op de juiste manier te checken. Hierdoor kregen veel niet-geregistreerde gokkers een foutmelding te zien en kon de registratie ook niet voltooid worden.

De Kansspelautoriteit raadt aan om na een foutmelding nogmaals te proberen om de registratie door te voeren. In de hoop dat het bij een tweede poging wel lukt.

Gevolgen voor geregistreerde gokkers

Het lijkt erop dat alleen niet-geregistreerde gokkers een foutmelding kregen. Geregistreerde gokkers hebben – tot nu toe – nog geen problemen ondervonden. Dat betekent dat zij nog steeds uitgesloten zijn van kansspelen. Zowel een Nederlands online casino als fysieke kansspelaanbieders maken gebruik van het Cruks – dit heeft de Ksa verplicht gesteld.

Problemen niet opgelost

De software van het Cruks wordt onderhouden door externe professionals. Zij werken aan de problemen van het registeren. De problemen konden niet direct opgelost worden en daarom hebben zij besloten om hier na het weekend verder aan te werken.

Vorige maand kreeg het Cruks een flinke update. Tijdens dit onderhoud was het register óók niet bereikbaar. Gezien het WK dat er bijna aan komt, zag de Kansspelautoriteit dit als een goed moment om het register een make-over te geven.