Home » Illegale gokactiviteiten zorgen voor sluiting van café
Niet gecategoriseerd

Illegale gokactiviteiten zorgen voor sluiting van café

In Utrecht is een café gesloten op last van de burgemeester. Dat hebben verschillende nieuwsbronnen bekend gemaakt. Het café werd eerder dit jaar al gesloten – wegens illegale gokactiviteiten die plaatsvonden. Klaarblijkelijk gaat het om een internetcafé, in het hart van Utrecht.

Het was echter niet duidelijk of de sluiting “de juiste keuze” was van de burgemeester. Daarom werd de beslissing door de rechtbank onder de loep genomen. Na uitgebreid onderzoek blijkt dat de burgemeester inderdaad goed heeft gehandeld. Als gevolg daarvan blijft het café nog langer gesloten.

Failliet

Het onderzoek werd niet voor niks uitgevoerd door de rechtbank. Zo zou de eigenaar van het internetcafé het niet eens zijn met de – toen nog – tijdelijke sluiting. Een langere sluiting zou volgens de eigenaar eindigen in een faillissement – omdat hij daardoor veel omzet verliest en zijn huur doorloopt.

Ook zouden de illegale gokpraktijken “wel meevallen”. Deze vonden tenslotte plaats in een afgesloten deel van het café – volgens de politie gaat het om pokeren.

De eigenaar is het niet eens met de sluiting. Volgens hem vinden er geen illegale gokpraktijken plaats in het afgesloten deel van zijn café. Ook zegt hij dat de internetgebruikers in het café evengoed illegaal gegokt kunnen hebben in zijn café. Wat klanten precies doen op de computers, is tenslotte moeilijk om vast te stellen.

Harde bewijzen

Waar de café-eigenaar zegt dat de autoriteiten geen harde bewijzen hebben, zijn deze er wel degelijk. Zo heeft de politie een pokertafel aangetroffen in het internetcafé – samen met 9 mannen. Ook vonden zij duizenden euro’s aan contanten – een deel hiervan was zorgvuldig verstopt en weggewerkt in het café.

Bij fouillering deed de politie eveneens verschillende ontdekkingen; waaronder drugs en versleutelde telefoons. Ook werd de browsergeschiedenis van een aangetroffen computer erop nagekeken. Hiermee is naar een illegaal online casino gesurft.

Als gevolg van deze ontdekkingen heeft de rechtbank vastgesteld, dat de sluiting meer dan terecht is geweest – vooral om verdere criminele activiteiten te voorkomen in de toekomst. De rechtbank oordeelt dat de eigenaar hier verantwoordelijk voor is.

De activiteiten vonden tenslotte plaats in het pand dat onder zijn naam wordt gehuurd. Met een mogelijk faillissement wordt dus geen rekening gehouden en het café blijft gewoon gesloten.