Home » Manager die kampte met gokverslaving moet gestolen geld terugbetalen
Opmerkelijk

Manager die kampte met gokverslaving moet gestolen geld terugbetalen

De Rotterdamse rechtbank heeft een belangrijke uitspraak gedaan. Nadat een financieel manager in 2019 in dienst kwam bij Hydromaster Propulsion, heeft hij in de periode tot 2022 veel geld afhandig gemaakt van het bedrijf. Het zou gaan om meer dan 800.000 euro en de man werd ontslagen voor zijn daden. Ondanks dat de manager kampte met een gokverslaving, heeft de rechtbank toch besloten dat hij het afhandig gemaakte geld moet terugbetalen.

Hoog bedrag

In de tijd dat de 40-jarige manager in dienst was bij Hydromaster Propulsion – werkzaam als schroefontwikkelaar voor schepen – heeft hij hoge bedragen overgemaakt naar zijn eigen spaarrekening. De man zou vaak spelen bij casino’s en dus kampen met een gokverslaving. Daar bleef het echter niet bij. Want volgens RTL Nieuws, heeft de rechtbank verklaard dat de manager het geld niet alleen naar zijn eigen rekening sluisde. Ook zou hij met het geld zijn eigen ondernemingen gefinancierd hebben.

Nadat de daden van de man werden ontdekt, heeft Hydromaster Propulsion hem direct ontslagen en door een onderzoeksteam laten vaststellen hoeveel geld er in totaal gestolen is. Omdat er ook creditcards zijn gebruikt, heeft het onderzoeksteam vastgesteld dat het om meer dan 89.000 euro gaat.

Niet doelbewust

Het bedrijf liet het hier niet zomaar bij zitten en ondernam vrijwel direct juridische stappen. Zij eisen onder meer het gestolen geld en de onderzoekskosten terug van de ex-manager. Ook vragen zij een schadevergoeding.

De man verklaarde tijdens de rechtszaak, dat hij het geld niet doelbewust afhandig heeft gemaakt van zijn ex-werkgever. Zijn gokverslaving is medisch vastgesteld, maar het is onduidelijk wanneer deze precies is begonnen. Dat het geld niet doelbewust is gestolen, dat is voor de rechtbank moeilijk om vast te stellen.

De manager hoopte op een compensatie voor zijn directe ontslag, maar deze heeft hij niet gekregen. In plaats daarvan moet hij de geëiste bedragen terugbetalen en dit komt neer op 915.000 euro.