Home » Nardy Cramm wint tot twee keer toe een zaak in hoger beroep
Opmerkelijk

Nardy Cramm wint tot twee keer toe een zaak in hoger beroep

Tot twee keer toe wist blogger en journaliste Nardy Cramm een hoger beroep te winnen tegen licentiehouder Cyberluck. Het door hen gehanteerde stelsel van masterlicenties en sublicenties mag Cramm illegaal blijven noemen. Ook rechters spraken zich op negatieve wijze uit over dit stelsel. De praktijk is volgens de rechters niet in overeenstemming met de landsverordening uit 1996 en de bedrijven begeven zich door deze werkwijze dus op glad ijs.

Strijd tegen gokbedrijven

De uit Nederland afkomstige Cramm is al jarenlang bezig met het voeren van een strijd tegen gokbedrijven op Curaçao. Het systeem dat die bedrijven hanteren is volgens haar illegaal, omdat het niet overeenkomt met de in 1996 gesloten landsverordening. De gokbedrijven waren het niet eens met de uitspraken van Cramm. Dat ze het haar niet in dank afnamen werd duidelijk door meerdere rechtszaken die tegen haar werden aangespannen.

Twee keer winst in hoger beroep

De rechtszaken zorgden ervoor dat ze zich af en toe moest rectificeren, maar het standpunt bleef gelijk. Ook zit Cramm momenteel ondergedoken, omdat ze zich naar eigen zeggen bedreigd voelt. Zo werd haar adres bijvoorbeeld al bekendgemaakt door haar tegenstander in de rechtszaal. Ondanks dat alles won Cramm wel twee keer een zaak in hoger beroep. Beide zaken waren met het bedrijf Cyberluck. Volgens de rechter mag Cramm het illegaal blijven noemen, omdat dit valt onder het recht op vrijheid van meningsuiting.

Veranderingen in de gokwereld van Curaçao

Er is nog meer aandacht voor het bedrijf Cyberluck. Zo wordt bijvoorbeeld in twijfel getrokken of het bedrijf überhaupt nog wel beschikt over een geldige licentie. Het kansspelenbeleid en het vergunningenstelsel op het eiland worden hervormd. De goksector gaat door de overheid gereguleerd worden. Experts gaan ervanuit dat de hervormingen in het tweede of derde kwartaal van 2023 doorgevoerd worden. Ook komt er een nieuwe toezichthouder. Deze partij gaat de vergunningen verlenen aan fysieke en online casino’s en gaat daarnaast het toezicht op de vergunninghouders verzorgen.