Home » Veel Europese landen niet enthousiast over online gokken
Opmerkelijk

Veel Europese landen niet enthousiast over online gokken

Online gokken kent een langzame opkomst. Nederland heeft de online gokmarkt eind 2021 gelegaliseerd – hierbij heeft de overheid altijd haar twijfels gehad. Na Nederland zijn enkele landen gevolgd.

Uit onderzoek is echter gebleken dat een groot deel van Europa nog steeds sceptisch is over gokken in een online- of Live Casino. Deze resultaten hebben de Britten naar buiten gebracht – die een grootschalig onderzoek hebben uitgevoerd. Het onderzoek heeft plaatsgevonden in 8 Europese landen.

Global Gambling 2022

De Britten hebben het rapport Global Gambling 2022 genoemd en delen daaruit verschillende resultaten. Het onderzoek en bijhorende enquête vonden binnen het Verenigd Koninkrijk plaats, maar ook daarbuiten.

In de enquête werden verschillende vragen gesteld over online gokken en over gokken in het algemeen. Deelnemers kregen de kans hun mening uit te spreken en aan te geven hoe zij de huidige gokmarkt bekijken.

Uit de onderzoeken blijkt dat Spanje het niet eens is met legalisering van online gokken. Meer dan de helft van de bevolking geeft aan dat online gokken niet gelegaliseerd mag worden. Ook een groot deel van Italië sluit zich aan bij deze opvatting.

Sceptisch

Veel Europeanen geven aan sceptisch te zijn over de maatregelen en preventies tegen gokverslavingen. Veel mensen hebben weinig tot geen vertrouwen hierin. De Fransen daarentegen geven aan wél vertrouwen te hebben in de huidige gokmarkt van het land. Frankrijk heeft in 2010 virtueel gokken gelegaliseerd.

De online gokmarkt is haar populariteit sterk aan het verliezen. Dat kan worden vastgesteld uit het huidige rapport. De onderzoekers stellen vast dat de gokmarkt het de komende jaren moeilijk kan krijgen, omdat het animo aan spelers kan dalen.

Hoe de toekomst eruit komt te zien voor de online gokmarkt, daar is nog niets over te zeggen. In Nederland ziet de Ksa er actief op toe dat kansspelaanbieders de zorgplicht naleven en rekening houden met kwetsbare doelgroepen. Ook de Ksa heeft vastgesteld dat hierbij ruimte is voor verbetering.