Home » Grote steekpartij in Las Vegas leidt tot 2 overledenen
Opmerkelijk

Grote steekpartij in Las Vegas leidt tot 2 overledenen

Een grote steekpartij op de wereldberoemde Las Vegas Boulevard heeft twee mensen het leven gekost. In totaal waren er acht slachtoffers te betreuren. Hiervan waren er zes gewond of zwaargewond. Er werd gestoken met een keukenmes. De verdachte is niet lang na het incident aangehouden.

Groot keukenmes

Om 11:40 lokale tijd ging het helemaal mis. Een man ging met een groot keukenmes zijn slachtoffers te lijf. In totaal werden er dus acht slachtoffers gemaakt, waarvan er twee het incident niet overleefden. Een van de slachtoffers overleed ter plekke, terwijl de andere later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen bezweek. Ooggetuigen zeggen dat ook de zogenaamde Showgirls tot de slachtoffers behoren. Deze staan op de Boulevard met als doel het vermaken van het wandelende publiek. Ook toeristen zouden behoren tot de slachtoffers.

Motief nog onduidelijk

Voorlopig is nog niet duidelijk waarom de man begon te steken. Er wordt gespeculeerd dat hij met Showgirls op de foto wilde, maar dat deze weigerden. Vervolgens zou hij begonnen zijn met het neersteken van mensen.

Dader snel gepakt

Nog dezelfde dag werd gemeld dat de dader was aangehouden. Niet lang na het incident werd de man in zijn kraag gevat. Inmiddels is hij overgebracht naar het Clark County Detention Center. De dader wordt een tweevoudige moord en een zesvoudige poging tot moord met een dodelijk wapen ten laste gelegd. Het keukenmes dat gebruikt is, is ook gevonden. Het mes is door de politie in zekerheid gesteld.

Een dader

Volgens de politie handelde de dader alleen. De gouverneur van de Amerikaanse staat Nevada heeft via sociale media zijn medeleven betuigd aan alle slachtoffers. Ook meldde hij dat hij met alle veiligheidsorganisaties alles op alles stelt om de veiligheid op de wereldberoemde Las Vegas Boulevard te kunnen waarborgen.