Home » Maffialeden in New York zetten hun pijlen op illegale kansspelaanbieders
Opmerkelijk

Maffialeden in New York zetten hun pijlen op illegale kansspelaanbieders

Maffiaorganisaties kennen we alleen maar van films en series. Hierin wordt vooral belicht hoe deze organisaties precies te werk gaan. Helemaal fictief is het echter niet. Ook in het dagelijks leven hebben maffialeden een bepaalde mate van invloed. Waaronder op de illegale gokindustrie in de Verenigde Staten.

De U.S Attorney’s Office van het Oostelijk District van New York heeft via statements naar buiten gebracht, dat verschillende maffialeden worden verdacht van duistere zaken. En dat zou alles te maken hebben met illegale kansspelen aanbieden, als Live Blackjack aanbieder.

Aangeklaagd

In totaal zouden negen leden van de maffiaorganisaties Bonanno en Genovese beschuldigd worden van verschillende feiten. Waaronder witwassen en illegale kansspelen aanbieden op het internet. Deze negen verdachten zijn niet allemaal opgepakt door de New Yorkse autoriteiten.

Eén van de verdachten lijkt nog spoorloos te zijn. De andere verdachten hebben zich al moeten verantwoorden tegenover de rechtbank van New York.

Onschuldig

De maffialeden worden verdacht van verschillende strafbare feiten. Deze zijn niet allemaal bekend gemaakt. Zij worden slechts gezien als ‘verdachten’ en niet als ‘schuldigen’. Totdat de feiten boven tafel komen en het tegendeel bewezen is, worden de leden nog steeds als onschuldig gezien.

De maffialeden hebben vanaf 2012 illegale kansspelen aangeboden op het internet. Door middel van horecagelegenheden en sportclubs, hebben zij de illegale gokactiviteiten verborgen proberen te houden voor de autoriteiten. Hier zou eveneens een FBI-agent bij betrokken zijn geweest. Deze agent kreeg langere tijd betaald door de leden en dwarsboomde verschillende onderzoeken. Hier lijkt hij niet ongestraft mee weg te komen.

Eén van de leden heeft zich zelfs voorgedaan als betrouwbare gokaanbieder. Binnen deze rol bood hij weddenschappen aan op sportwedstrijden. Via de – illegale – website heeft hij een gokker veel geld afhandig weten te maken.

Voorlopig hebben de autoriteiten niets bekend gemaakt over de vervolgstappen of over het onderzoek. Alleen bovenstaande feiten zijn bekendgemaakt. Hoe het verder gaat? Dat is afwachten.