Home » Man verduistert half miljoen euro van werkgever om schulden gokverslaving af te lossen: zestien maanden celstraf
Opmerkelijk

Man verduistert half miljoen euro van werkgever om schulden gokverslaving af te lossen: zestien maanden celstraf

In Gelderland heeft de rechtbank een celstraf opgelegd aan een man die een half miljoen euro verduisterde van zijn werkgever. De man zou het geld hebben gebruikt om de schulden af te lossen die hij zou hebben opgelopen tijdens zijn gokverslaving en het gebruik van cocaïne.

Uitspraak rechtbank Gelderland

Deze week heeft de rechtbank in Gelderland een uitspraak gedaan tegen de man die een half miljoen euro verduisterde. In de periode tussen 1 januari 2020 en 15 februari 2022 heeft hij in totaal 503.941,02 euro van zijn werkgever verduisterd door honderden transacties uit te voeren. De officier van justitie eiste een celstraf van 18 maanden voor de man, waarvan zes maanden voorwaardelijk en een proeftijd van twee jaar. De rechtbank oordeelde dat de man 16 maanden celstraf krijgt met een proeftijd van drie jaar.

Rechtbank Gelderland reageerde als volgt: “Verdachte heeft daarbij zichzelf verrijkt en geen oog gehad voor de gevolgen van zijn handelen voor het bedrijf en de daar werkzame mensen. Daarbij heeft hij gedurende die lange periode herhalend ernstig misbruik gemaakt van het in hem gestelde vertrouwen, verdachte was in die periode de administratieve spil van het bedrijf. Verdachte heeft door zijn handelen het bedrijf ernstig financieel benadeeld, zodanig dat het bestuur en medewerkers van dat bedrijf zich zelfs zorgen hebben gemaakt over het voortbestaan van het bedrijf.” (Rechtbank Gelderland)

Naast de opgelegde celstraf van 16 maanden, zal de man ook een bedrag terug moeten betalen van 503.000 euro.

Gestopt met gokken

De man zou in de periode dat hij het geld heeft verduisterd, kampen met een gok- en drugsverslaving. Deze verslavingen hebben hem veel schulden opgeleverd, die hij terugbetaalde met het geld van zijn werkgever. De man is gestopt met gokken in het casino sinds december 2021 en probeert bovenop zijn verslavingen te komen.