Home » Britse voetballer Ivan Toney bekent schuld: gokregels overtreden door weddenschappen voetbalwedstrijden
Wet & Regelgeving

Britse voetballer Ivan Toney bekent schuld: gokregels overtreden door weddenschappen voetbalwedstrijden

Ivan Toney, de spits van de Britse voetbalclub Brentford, bekent schuld op het merendeel van de aanklachten die hij de afgelopen jaren tegen zich kreeg. De voetballer overtrad namelijk meerdere gokregels. In Engeland is het verboden om in het casino te gokken op voetbalwedstrijden, maar Toney deed dit toch. De voetballer zal waarschijnlijk voor lange tijd worden geschorst van alle voetbalwedstrijden.

232 gokregels overtreden

In november vorig jaar werd de voetballer Ivan Toney aangeklaagd. Dit gebeurde door de Engelse voetbalbond genaamd FA. Toney zou in totaal maar liefst 232 gokregels hebben overtreden. Het onderzoek naar deze situatie was al langere tijd bezig, voordat het nieuws naar buiten werd gebracht.

Nadat het nieuws naar buiten kwam dat Ivan Toney waarschijnlijk 232 gokregels had overtreden, kwamen hier nog eens 30 aanklachten bij. Alle aanklachten zouden gaan over het overtreden van de regels in een periode van 25 februari 2017 tot 23 januari 2021. In deze periode had Toney nog geen contract met Brentford.

Momenteel heeft de voetballer Ivan Toney schuld bekend tegen het merendeel van de aanklachten. Daarnaast zal hij tegen bepaalde aanklachten waarschijnlijk nog in hoger beroep gaan. Het is echter onvermijdelijk dat de voetballer een lange schorsing tegemoet zal gaan. Deze schorsing zal dan ook in ieder geval minimaal 6 maanden duren.

Gokverbod Engeland voor voetballers

In Engeland geldt een gokverbod op wedstrijden voor voetballers. Het maakt daarbij niet uit of er op eigen wedstrijd wordt gegokt of juist niet. Toney gokte dan ook niet op wedstrijden waar hij zelf in speelde, maar overtrad hiermee alsnog de gokregels. Geen enkele speler mag namelijk meedoen aan weddenschappen die te maken hebben met voetbalwedstrijden. Ook geldt dit voor het gokken op transfers, ontslagen, trainersaanstellingen en er mag daarnaast geen vertrouwelijke informatie doorgegeven worden aan derden.