Home » Ex-bankdirecteur in België ontkent gokverslaving en riskeert drie jaar gevangenisstraf wegens oplichting
Opmerkelijk

Ex-bankdirecteur in België ontkent gokverslaving en riskeert drie jaar gevangenisstraf wegens oplichting

Een Belgisch ex-bankdirecteur, genaamd Kurt D, uit Gent krijgt een mogelijke gevangenisstraf van drie jaar opgelegd. Kurt D. zou zijn buurvrouw geld hebben geleend en dit nooit meer hebben terugbetaald. Zijn buurvrouw geeft aan dat de ex-bankdirecteur kampt met een gokverslaving, maar volgens Kurt D. zelf is dit niet waar.

Aangeklaagd wegens oplichting

Vier jaar geleden werd Kurt D, die voorheen werkte als directeur bij een Belgische bank, veroordeeld tot één jaar celstraf. Hij zou zijn familie en vrienden hebben opgelicht. Jarenlang spendeerde de man miljoenen euro’s, zonder iemand terug te betalen. De rechter gaf tijdens zijn uitspraak aan dat Kurt D. een bedrag van 3 miljoen euro terug zou moeten betalen aan zijn slachtoffers.

Afgelopen maand werd de toenmalig bankdirecteur opnieuw aangeklaagd. Dit keer door zijn buurvrouw. Hij zou een bedrag van 19.700 euro van haar hebben geleend en dit nooit hebben terugbetaald. In totaal heeft hij haar een bedrag van 5300 euro terugbetaald, maar dat is lang niet alles. Volgens de advocaat van de buurvrouw wilde de man het geld lenen voor levensonderhoud, maar zou hij dit geld spenderen aan zijn gokverslaving. Daarnaast had Kurt D. beloofd om de buurvrouw uiteindelijk meer geld terug te betalen dan hij van haar had geleend.

Ontkenning gokverslaving

De ex-bankdirecteur ontkent zijn gokverslaving volledig. Hij zou het geld namelijk echt uitgeven aan levensonderhoud en niet vergokken in het casino. Met het geleende geld zou hij namelijk zijn boodschappen betalen. De man geeft aan dat hij nog geen twee euro had om boodschappen te doen. Doordat hij een goede band had met zijn buurvrouw, vroeg hij om haar hulp. Hij is van mening dat het hem niet zal hebben om hem in de cel te stoppen. Hij was namelijk al druk bezig met solliciteren en een celstraf zou niet helpen om het geld terug te kunnen betalen.

De advocaat van Kurt D. geeft aan dat de buurvrouw op de hoogte zou zijn van zijn financiële problemen. Zij zou weten dat hij enorme schulden zou hebben en hem toch geld uit hebben geleend. Hierdoor zou er geen sprake zijn van oplichting. Op 27 februari zal de rechter een uitspraak doen over de zaak.