Home » Nederlandse stichting AGOG zet zich in voor veilig gokken en ontvangt donatie op ICE Londen
Opmerkelijk

Nederlandse stichting AGOG zet zich in voor veilig gokken en ontvangt donatie op ICE Londen

Op de vakbeurs ICE in Londen kreeg de Nederlandse stichting AGOG een donatie van 13.200 Britse pond naar aanleiding van hun inzamelingsactie. De sponsoren van de ICE Consumer Protection Zone zorgde ervoor dat dit geld werd ingezameld. Het bedrag wordt verdeeld aan vier verschillende instellingen die zich inzetten voor veilig gokken. AGOG was er hier één van.

Niet-Britse instellingen ontvangen cheque

De sponsoren van de Londense vakbeurs ICE in 2023 bestaan uit onder andere de UK Gambling Commission, Epic Gaming, ICT, Gamstop en GamCare. In totaal verzamelden deze sponsoren een bedrag in van 52.800 Britse Pond. Dit bedrag werd onderverdeeld aan vier verschillende instellingen.

Naast AGOG kregen ook de Britse stichtingen Better Change en Betknowmore een cheque met geld. Ook het Amerikaanse Council on Problem Gambling was de gelukkige. Voor het eerst werd er op vakbeurs ICE een cheque uitgereikt aan twee bedrijven die niet van Britse afkomst zijn.

AGOG voor veilig online gokken

Wie AGOG precies is? AGOG staat voor Anonieme Gokkers Omgeving Gokkers. AGOG is een zelfhulporganisatie en is bedoeld voor gokverslaafden. De instelling biedt niet alleen hulp aan de gokverslaafde persoon zelf, maar ook familie en vrienden krijgen de nodige steun. De voorzitter van de instelling, Feite Hofman, is vroeger zelf gokverslaafd geweest. Naast AGOG heeft hij ook nog een andere stichting, genaamd ‘Pas op Gamen en Gokken’. Zoals de naam al doet vermoeden kaart deze stichting de gevaren van online kansspelen zoals live blackjack en online slots aan.

Indrukwekkend bedrag

De director of industry insight and engagement van Clarion Gaming, genaamd Ewa Bakun, gaf een reactie op het ingebrachte geld door de sponsoren van de ICE Consumer Protection Zone. Bakun geeft aan blij te zijn met het indrukwekkende bedrag dat de sponsoren wisten op te halen voor organisaties die zoveel hun best doen om het gokgedrag onder spelers in het casino veiliger te maken.