Home » Geen goksponsoren meer bij voetbalclubs in Australië
Opmerkelijk

Geen goksponsoren meer bij voetbalclubs in Australië

De Australische staat New South Wales begon vorig jaar met een campagne genaamd ‘Reclaim the Game’. De bedoeling van die campagne is om clubs aan te moedigen op zoek te gaan naar andere sponsoren dan gokbedrijven. Twee voetbalclubs in het land hebben inmiddels aangekondigd verder te gaan met de steun aan deze campagne en gaan daarom dus niet in zee met gokbedrijven.

Steun en blijdschap

Toen de campagne vorig jaar gelanceerd werd, was er steun van enkele grote sportclubs en sportorganisaties. Dat er nu een verlenging van de samenwerking plaatsvindt zorgt dan ook voor grote vreugde bij de New South Wales Office of Responsible Gambling. De campagne draait er volgens hen om dat de sport weer moet draaien om het kijken naar en genieten van de sport. Fans moeten daarbij niet in de weg gezeten worden door opdringerige reclames van bijvoorbeeld bookmakers.

Clubs van het hoogste niveau

Onder de clubs die zich aansluiten bij de campagne bevinden zich ook twee teams uit de A-League, oftewel het hoogste Australische voetbalniveau. Het gaat om de clubs Western Sydney Wanderers en Macarthur FC. Beide besloten dus om goksponsoren te weren. Western Sydney Wanderers was zelfs een van de eerste clubs die de campagne steunden toen deze vorig jaar begon. Bovendien heeft de club in het nog maar korte bestaan van 10 jaar nog nooit een gokbedrijf als sponsor gehad. Volgens de CEO van de club is het belangrijk om ook buiten het veld een impact te hebben. Ze hopen door deze samenwerking een bewustzijn te creëren rondom de impact die sportweddenschappen kunnen hebben op professionele wedstrijden.

Geen gokbedrijf, maar wel crypto

Hoewel Macarthur FC geen gokbedrijf als sponsor neemt, ging de club onlangs wel in zee met een cryptobedrijf. Het gaat om het bedrijf JPEX, gericht op de Aziatische markt.