Home » Het onmogelijke wordt mogelijk: vriendengroep uit Australië harkt een jackpot binnen!
Opmerkelijk

Het onmogelijke wordt mogelijk: vriendengroep uit Australië harkt een jackpot binnen!

De jackpot winnen door middel van kansspelen? Voor veel kansspelspelers is dit een ver-van-mijn-bedshow. De kans bestaat, maar is wel nihil. Je moet immers geluk hebben. In Australië is het onmogelijke plotseling mogelijk geworden. Het overkwam een vriendengroep, bestaande uit acht vrienden.

De vrienden namen, zonder verwachtingen, deel aan de Australische loterij. Ze kochten gezamenlijk een lot. Uiteindelijk had de groep het winnende lot in handen, en wonnen zij 30 miljoen Australische dollars. Omgerekend naar euro’s, gaat het om maar liefst 18,3 miljoen euro.

Geen strategisch plan

Spelers hebben geen grip op het verloop en de winst van kansspelen. Casino’s maken gebruik van een RNG. Dit staat voor Random Number Generator. Het betekent dat alle cijfers en uitslagen in het spel eerlijk en willekeurig zijn. Kansspelaanbieders hebben geen grip op de uitslag. Nu kun je bij de meeste loterijen zelfgekozen cijfers doorvoeren, in de hoop dat het de winnende combinatie is.

De Australische vriendengroep, die elkaar kennen van golf, had echter geen strategisch plan achter de hand. De vrienden kochten een algemeen, online lot bij Slikpik 50. Na de trekking bleek dit de gouden zet te zijn. De gewonnen jackpot wordt verdeeld over de acht vrienden. Iedereen ontvangt dus een bedrag van ongeveer 3 miljoen dollar.

Een bijzondere ontdekking

Het gewonnen geldbedrag is, tot nu toe, het op één na hoogste jackpotbedrag dat gewonnen is in Australië. Eerder dit jaar werd een jackpot van 40 miljoen Australische dollars al gewonnen.

Het is niet bekend waar de acht vrienden waren op het moment van de trekking. Eén vriend vertelt dat hij aan het eten was met zijn vrouw. Na de trekking pakte hij het gekochte lot erbij, om de winnende nummers te controleren. Tot zijn stomme verbazing, had hij het winnende lot in handen.

Na zijn ontdekking, besloot hij zijn vrienden te bellen met het goede nieuws. De vrienden reageerde stomverbaasd. Ze konden het in eerste instantie niet geloven.

Jackpot opgehaald

The West Australien meldt dat de vrienden de jackpot hebben opgehaald. Dit kon bij het hoofdkantoor van Lotterrywest. De CEO van Lotterrywest, Ralph Addis, verklaart dat hij “zeer verheugd is” over de gewonnen jackpot.

De vrienden hebben verder geen verklaring meer afgegeven. Feit is dat alle vrienden een prachtig bedrag in handen hebben. En dat door een willekeurig lot te kopen.

Jackpot in Nederland

Niet alleen Australië valt in de prijzen. Ook in Nederland zijn er genoeg voorbeelden van gewonnen jackpotten. Het gebeurde dit jaar nog zelfs. Het ging om maar liefst 5 miljoen euro. De prijs viel in Zierikzee en werd gewonnen met de bekende loterij Lotto.

In Nederland geldt echter wel de kansspelbelasting. Dit betekent dat van het gewonnen geldbedrag nog een bedrag wordt afgetrokken. Hoeveel dit is, ligt aan het gewonnen geldbedrag. Nu zijn loterijen in Nederland belastingvrij. Op de overige kansspelen wordt 29,5% gerekend.

Deelnemen aan kansspelen is pas vanaf 18 jaar toegestaan. Dat geldt overigens ook voor loterijen. Om het risico op gokverslavingen te verminderen, worden de gokreclames teruggedrongen door de overheid. De bedoeling is dat vanaf 2025 alle gokreclames zijn verdwenen. Zowel van de televisie, als in Nederlandse stadions.