Home » Nieuwe regelwetgeving maakt veel los: Na 6 jaar lanceert Videoland nieuwe serie
Opmerkelijk

Nieuwe regelwetgeving maakt veel los: Na 6 jaar lanceert Videoland nieuwe serie

Na meer dan 6 jaar heeft Videoland een nieuwe serie gelanceerd. In eerste instantie is dit niet vreemd. Het platform wisselt tenslotte regelmatig van aanbod. De nieuw gelanceerde serie is echter nog nooit uitgezonden.

Het betreft hier de nieuwe Nederlandse detectiveserie ‘Odds’, met Tygo Gernandt en Willem Voogd in de hoofdrol. In eerste instantie is de reden van de vertraging niet bekend gemaakt. De serie staat onder andere in het teken van gokken. De lancering wordt sterk in verband gebracht met de nieuw ingestelde gokwet.

Gokken en politiewerk

De serie Odds staat in enkele opzichten nauw verbonden met de nieuwe gokwet en gokken in het algemeen. In eerste instantie is de serie ingericht als politieserie. De hoofdrolspelers worden bij elkaar gebracht als duo, en krijgen vervolgens te maken met allerlei politiezaken.

Dit is echter niet het enige waar de serie om draait. Eén van de detectives heeft een aanzienlijk groot talent voor alles wat met rekenen en cijfers te maken heeft. Volgens de heren kan dit talent goed benut worden, waarna het duo aan de slag gaat met gokken en geld inzetten op sportwedstrijden. In die zin speelt gokken dus een aanwezige rol in de serie Odds.

Vrije marketing

Tot nu toe heeft Videoland niet aangegeven waarom de politieserie zo lang op zich heeft laten wachten. Tenslotte vonden de opnames al plaats tussen 2015 en 2016. Een serie die zo lang wordt uitgesteld, dat is een relatief unieke situatie.

Wel zou de lancering verband kunnen houden met de nieuw geïntroduceerde gokwet, die eind 2021 officieel van start ging. Deze gokwet omvat meer dan alleen vergunningen voor Online Casino’s. De wet staat eveneens toe toezicht te houden op gokkers. Ook mogen kansspelaanbieders de marketing breder inzetten.

Zo zijn televisiespotjes en advertenties toegestaan. De lancering van de serie Odds zou hiermee verband kunnen houden. Dit is echter niet zeker.