Home » Vermoedelijk witwassen zorgt voor dichte deuren
Wet & Regelgeving

Vermoedelijk witwassen zorgt voor dichte deuren

Het Duitse Bremen heeft verschillende wedkantoren verplicht moeten sluiten. Dit naar aanleiding van vermoedelijke witwaspraktijken. Het zou gaan om 32 kantoren, die de deuren verplicht dicht moeten houden. Met de sluiting is geen enkel wedkantoor in Bremen nog geopend.

Inmiddels hebben de Duitse autoriteiten een uitgebreid onderzoek gestart naar de verdenkingen. In de hoop feiten boven tafel te krijgen.

Alles gesloten

Wedkantoren in Bremen kunnen niet meer worden bezocht door klanten. Met de sluiting van 32 kantoren, zijn alle wedkantoren in de regio niet meer toegankelijk voor bezoekers of medewerkers.

Deze beslissing hebben de plaatselijke autoriteiten opgelegd. De aanleiding hiervoor is – onder andere – het ontbreken van een vergunning. Zonder vergunning is het voor wedkantoren niet toegestaan weddenschappen aan te bieden. Hoewel de procedure voor een aanvraag in volle gang is, is het aanbod tussentijds niet gestopt.

De herkomst van inkomsten kon door de wedkantoren niet worden uitgelegd. Dit kan gezien worden als witwassen. Als gevolg daarvan werden alle kantoren gesloten en een onderzoek opgestart.

Medewerking verleend

De wedkantoren in kwestie werken klaarblijkelijk mee met het onderzoek. Zo hebben zij verschillende – belangrijke – documenten weten aan te leveren. Zelfs nu zij hebben aangegeven de sluiting aan te vechten.

De minister van Binnenlandse Zaken heeft in een statement verklaard geen kwaad in de zin te hebben. De sluiting is met een grondige reden doorgevoerd. Met de sluiting wordt onderzocht of de wedkantoren in kwestie een verband hebben met criminele activiteiten. Ook gezien de veiligheid van andere spelers, is het belangrijk dit na te trekken.

Zorgen om illegaal gokken

De Duitse autoriteiten hebben hun zorgen uitgesproken over online gokken. Met de sluiting van de wedkantoren, neemt de kans op illegaal gokken bij Live Casino’s alleen maar toe. De verwachting is, dat de vraag naar illegale kansspelen groter gaat worden.

Illegale gokwebsites worden veelal in verband gebracht met criminele activiteiten en onveilige websites. Sinds juli zijn er enkele maatregelen getroffen om illegale kansspelaanbieders uit te sluiten van het internet.