Home » Groei zichtbaar in gehele Franse gokmarkt met een daling bij het online gokken
Opmerkelijk

Groei zichtbaar in gehele Franse gokmarkt met een daling bij het online gokken

Het eerste halfjaar van 2022 verliep prima voor de gokmarkt in Frankrijk. De omzet steeg namelijk met 6,9 procent op jaarbasis naar een bedrag van maar liefst 5,26 miljard euro. Tegelijkertijd was er ook een daling zichtbaar bij de online gokmarkt. Daar daalde de omzet met 11 procent.

Gokken op fysieke locaties

De groei van de omzet is te danken aan het gokken op fysieke locaties blijkt uit de publicatie van de Autorité Nationale des Jeux. Met name loterijspelen en paardenraces droegen bij aan deze stijging. De grootste aanbieder op de Franse gokmarkt, Française des Jeux, noteerde een omzet van 3,22 miljard in het eerste halfjaar. De aanbieder heeft daarmee een marktaandeel van 61 procent. In totaal werd er voor meer dan 10 miljard euro ingezet bij de aanbieder. Dat is een stijging van 9,9 procent. De loterij van de aanbieder had een grote omzet, terwijl de inkomsten rondom het wedden op sport juist daalden.

In Nederland wordt er momenteel veel gegokt in online casino’s.

Geen stijging maar daling bij online gokmarkt

In 2021 noteerde de Franse online gokmarkt nog een omzet van 1,21 miljard euro in het eerste halfjaar. In 2022 was dat bedrag gedaald tot 1,07 miljard euro. Er was een daling in zowel de opbrengsten als de inzetten bij sportweddenschappen. Dat heeft vermoedelijk te maken met het plaatsvinden van het EK voetbal in 2021. Ook het online wedden op paardenraces daalde flink. Dat komt dan weer door het terugkeren van de mogelijkheid om op fysieke locaties in te zetten.

Actieplan voor tijdens het WK voetbal

Tijdens het EK voetbal gaf de Franse toezichthouder nog een waarschuwing aan de aanbieders vanwege een grote hoeveelheid aan gokreclames. Om te voorkomen dat dit tijdens het WK voetbal in Qatar weer gaat gebeuren, zijn er door de Autorité Nationale des Jeux enkele maatregelen genomen.