Home » Het doel komt steeds dichterbij volgens de voorzitter van de Kansspelautoriteit
Kansspelautoriteit

Het doel komt steeds dichterbij volgens de voorzitter van de Kansspelautoriteit

De voorzitter van de Kansspelautoriteit, René Jansen, heeft aangegeven dat het doel van het hebben van een veilige online omgeving steeds dichterbij komt. Het is de bedoeling om uiteindelijk een markt te hebben zonder illegale aanbieders.

Invalshoeken rapport Kansspelautoriteit

Jansen besprak ook de Monitoringsrapportage van de Kansspelautoriteit. Volgens hem was er veel aandacht voor dit laatste rapport. Hierbij was er sprake van verschillende invalshoeken. Waar het ene medium zich richtte op het aantal jonge gokkers in Nederland keek het andere medium juist weer naar de totale omvang van de online gokmarkt in Nederland. Volgens Jansen is het positief dat er zoveel verschillende invalshoeken zijn. Het zorgt er volgens hem voor dat het helpt bij het voeren van gesprekken. Uiteindelijk moet het leiden tot een volledig veilige online gokomgeving. Hierbij vinden er ook interventies plaats als een speler zichzelf niet meer in de hand heeft.

Reclameverbod gaat pas later in

Het was de bedoeling om per 1 januari 2023 een reclameverbod op ongerichte reclames in te laten gaan. Uit een debat in de Tweede Kamer werd duidelijk dat die datum niet gehaald gaat worden. Jansen is het wel eens met veranderingen die de minister wil invoeren.

Positief over de Nederlandse online gokmarkt

Al met al is Jansen erg positief over het eerste jaar waarin er legaal online gegokt mocht worden in Nederland. De problemen die er waren aan het begin heeft hij uiteraard ook opgemerkt, al is het volgens Jansen normaal dat er dergelijke problemen zijn aan het begin. Toch ziet hij in dat het doel van een volledig veilige online gokomgeving steeds dichterbij komt. Hiervoor is er volgens hem ook een juiste balans nodig. Een te strakke regelgeving zal er namelijk voor zorgen dat spelers juist weer op zoek gaan naar de illegale casino’s. Ook moeten de juiste keuzes gemaakt blijven worden aan de hand van de rapportages van de Kansspelautoriteit.