Home » Verbod op ongerichte gokreclames gaat pas op een later moment in
Wet & Regelgeving

Verbod op ongerichte gokreclames gaat pas op een later moment in

Het verbod op ongerichte gokreclames gaat pas op een later moment in dan eigenlijk de bedoeling was. De datum die eigenlijk bedoeld was, 1 januari 2023, komt nog te vroeg. De wet waarin dit is vastgelegd moet namelijk nog langs de Raad van State en de Eerste en Tweede kamer. Het lijkt er daardoor op dat eind maart 2023 een meer aannemelijke datum is.

Proces nog bezig

Het voorstel is al een keer in voorhang geweest in de Tweede en Eerste kamer, maar nog steeds lijkt het erop dat 1 januari te vroeg komt. Dit heeft te maken met de Raad van State. Het wijzigingsbesluit moet daar namelijk ook nog langs voor een advies. Over het algemeen neemt dat proces drie maanden in beslag.

Vragen over een versneld proces

Verschillende politieke partijen vragen zich af of het proces niet wat sneller kan. Bij corona was dat bijvoorbeeld ook het geval. Er kan namelijk om een versneld proces gevraagd worden. Het antwoord was dat het dossier zeker urgent is, maar dat er ook geen reden is om het haastig af te ronden.

WK Voetbal in Qatar

Als 1 januari 2023 te vroeg komt, dan komt het WK voetbal in Qatar zeker te vroeg. Aanbieders is gevraagd om op een verantwoorde manier om te gaan met de situatie. Ook is er benadrukt dat de Kansspelautoriteit bereid is tot het doen van interventies, mocht blijken dat dit nodig is. Gezien de tijden waarop de wedstrijden van het WK zijn afgelopen, lijkt het erop dat er weinig reden tot paniek is. Er is namelijk een overeenkomst gesloten dat er pas na 22:00 reclames van gokbedrijven uitgezonden mogen worden. Aangezien de laatste wedstrijden pas om 21:45 afgelopen zijn, zijn de reclames alleen bij de nabeschouwingen zichtbaar.